Apr 10, 2010

西瓜雪梨雞柳湯 Watermelon and pear soup with Chicken Filet

西瓜雪梨雞柳湯


材 料 :
西 瓜 1/4 個
雪 梨 2 個
草 菇 3 兩
青 豆 粒 2 湯 匙
薑 2 片
芫 荽 2 棵
雞 柳 4 兩


做 法 :
1. 雪 梨 去 皮 去 心 , 洗 淨 瀝 乾 , 切 粗 粒 。
2. 草 菇 洗 淨 切 粗 粒 , 西 瓜 去 皮 洗 淨 瀝 乾 , 切 粗 粒 。
3. 雞 柳 洗 淨 切 粒 出 水 , 青 豆 粒 出 水 。
4. 煲 內 加 入 適 量 水 , 煮 沸 後 , 加 入 雪 梨 , 生 薑 片 , 草 菇 粒 , 雞 肉 粒 , 水 沸 後 煲 約 10 分 鐘 , 加 入 青 豆 粒 , 西 瓜 粒 , 調 味 料 即 成 。



Watermelon and pear soup with Chicken Filet

Ingredients:
1/4 Watermelon
2nos Pears
3tales Straw Mushroom
2tbsp Green Pea
2slices Ginger
2stalks Chinese Parsley
4taels Chicken Filet

Sauce:
1/4tsp Salt

Method:
1. Peel and decore pears. Wash, drain and cut into big pieces.
2. Wash and dice straw mushrooms. Peel and wash watermelon. Drain and cut into big pieces.
3. Wash and dice chicken filet. Water blanche green peas.
4. Add water to saucepan then bring to boil. Add ginger, straw mushroom, chicken filet. Cook for 10 more minutes after soup boils. Add green peas, watermelon to soup and season to taste

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